ЕМИСИЈА: Првата неделна кампања за Медиумска Писменост во Делчево

Во периодот од 25-29 ноември 2019 година во Делчево за првпат се спроведе неделна кампања за подигање на свеста за медиумската писменост и справувањето со лажните вести. Оваа кампања беше во рамки на проектот „Интернет суперхерои“ кој РЦЗ го спроведуваше во период од 5 месеци. Оваа кампања опфати повеќе активности, три едукативни работилници за основци и средношколци за практично надоградување во областа на медиумската писменост, кино проекција на едукативни филмчиња кои обработуваат теми поврзаи со медиумската писмености лажните вести наменети за сите граѓани и инфо ден за делење на едукативни флаери за граѓаните. Интересот од сите вклучени беше голем и проектниот тим се надева дека и овааа кампања ќе премине во традиција која ќе се организира секоја година во истиот период.

Во продолжение може да погледнете како помина оваа кампања и кои се ставовите на сите оние кои се вклучија во неа.

ПРЕТСЕДАТЕЛ

Тони Стоименовски

Кратка порака за посетителите на РЦЗ Делчево

Следете не
За нас

РЦЗ Делчево

Регионален центар за застапување Делчево е граѓанска организација чија главна цел е зајакнување на граѓанското општество. Постоиме од 2006 година во кој период реализиравме голем број на проекти и активност во насока за остварување на нашата главна цел.

Брз преглед на архива
Ознаки (Tags)