100 прехранбени пакети за социјално загрозени семејства од Делчево

Здружението Регионален центар за застапување Делчево во соработка со Банка за храна и Општина Делчево обезбеди 100 социјални пакети. Прехрамбените пакети со трајна храна беа поделени на најранливите категории граѓани. Донатори на пакетите се Британска Амбасада и Француска Амбасада и Витаминка Прилеп. Ова е почеток на соработката, а во наредниот период следува дополнителна поддршка за социјално најзагрозените семејства во Општина Делчево.

ПРЕТСЕДАТЕЛ

Тони Стоименовски

Кратка порака за посетителите на РЦЗ Делчево

Следете не
За нас

РЦЗ Делчево

Регионален центар за застапување Делчево е граѓанска организација чија главна цел е зајакнување на граѓанското општество. Постоиме од 2006 година во кој период реализиравме голем број на проекти и активност во насока за остварување на нашата главна цел.

Брз преглед на архива
Ознаки (Tags)