Ден: д.м.г

„Дигитална писменост за иновативен пристап во учењето“ нов проект на РЦЗ

Со почетокот на новата 2020 година РЦЗ започна со имплементација на 8 месечен проект од областа на дигиталната писменост која треба да се искористи во насока на подобрување на учењето на средношколците од општината. Целта на проектот е развивање способност кај средношколците за користење дигитални технологии како алатки за селекција, анализа и поврзување на информации […]

Прочитај повеќе

ТAIEX работилница за поддршка и подготовка на ЛАГови од ИПАРД програмата

На 21 и 22 јануари во хотелот Рамада во Гевгелија се одржа TAIEX работилница за подготовка и поддршка на национална и локална администрација, потенцијални Локални акциони групи под ИПАРД, организиран во соработка со Генералниот директорат за земјоделство и рурален развој на Европската комисија.  На работилницата присуствуваа претставници на ЛАГ Малеш – Пијанец кои подетално се […]

Прочитај повеќе
ПРЕТСЕДАТЕЛ

Тони Стоименовски

Кратка порака за посетителите на РЦЗ Делчево

Следете не
За нас

РЦЗ Делчево

Регионален центар за застапување Делчево е граѓанска организација чија главна цел е зајакнување на граѓанското општество. Постоиме од 2006 година во кој период реализиравме голем број на проекти и активност во насока за остварување на нашата главна цел.

Брз преглед на архива
Ознаки (Tags)