Month: м.г

Онлајн презентација на резултатите од проектот„Интернет суперхерои“

Во рамки на проектот Со критичко мислење до граѓани со медиумска умешност – КриТинк , во среда (30.09.2020 година) со почеток во 11 часот ќе се одржи онлајн настан за презентација на предложените локални проекти кои што се спроведени во Источниот и Југоисточниот плански регион од државата. Односно, РЦЗ ќе ги презентира постигнатите резултати од проектот „Интернет суперхерои“. Прочитај повеќе

„Подобар пристап до правда за Архуска Конвенција“ обука за НВО секторот од регионот

„Подобар пристап до правда за Архуска Конвенција“ беше насловот на втората обука која РЦЗ ја организираше во рамки на проектот „ Животна средина, демократија и градење капацитети за Архуската конвенција во регионот Пијанец- Малеш“ . Обуката се одржуваше од 24-26 август во просториите на хотел Македонија во Делчево и на истата присуствуваа претставници од НВО секторот Прочитај повеќе

ПРЕТСЕДАТЕЛ

Тони Стоименовски

Кратка порака за посетителите на РЦЗ Делчево

Следете не
За нас

РЦЗ Делчево

Регионален центар за застапување Делчево е граѓанска организација чија главна цел е зајакнување на граѓанското општество. Постоиме од 2006 година во кој период реализиравме голем број на проекти и активност во насока за остварување на нашата главна цел.

Брз преглед на архива
Ознаки (Tags)