Day: д.м.г

НВО секторот од регионот ги јакнеше своите капацитети за зелената економија

Во рамки на проектот „Регионално поврзување и заедничка примена на концептот за зелена економија“ кој РЦЗ го реализира во периодот од јуни – декември 2020 година се одржа буката наменета за претставници од граѓанскиот сектор од регионот Малеш-Пијанец со цел да се приближат приниципите на зелена економија, зелено претприемништво и зелени работни до нив како Прочитај повеќе

Tрета обука во рамки на проектот „Животна средина, демократија и градење капацитети за Архуска Конвенција во регионот Малеш-Пијанец„

Во Делчево во перидот од 15-17 октомври се одржува работилница во рамки на проектот од областа на животната средина, кој има за цел градење на капацитети за Архуска конвенција во регионот Малеш – Пијанец. Темата на оваа работилница е правото за слободен пристап до информации од јавен карактер како еден од трите столбови на Архуската Прочитај повеќе

ПРЕТСЕДАТЕЛ

Тони Стоименовски

Кратка порака за посетителите на РЦЗ Делчево

Следете не
За нас

РЦЗ Делчево

Регионален центар за застапување Делчево е граѓанска организација чија главна цел е зајакнување на граѓанското општество. Постоиме од 2006 година во кој период реализиравме голем број на проекти и активност во насока за остварување на нашата главна цел.

Брз преглед на архива
Ознаки (Tags)