Month: м.г

Брнс : Овој проект не само што ги исполни туку и ги надмина нашите очекувања

Американската амбасадорка Кејт Мари Брнз, која присуствуваше на Саемот за социјално претприемништво организиран од страна на РЦЗ истакна дека прв чекор во насока на градење подобра иднина е да се слушнат младите, да се соединат во мрежа на познанства за понатаму да се спроведуваат идните нивни идеи. -Ако сакаме да градиме подобра иднина треба да инвестираме […]

Прочитај повеќе

Завршен настан во рамки на проектот „Бизнис развој на млади преку социјално претприемништво“

Со Саемот за социјално претприемништво РЦЗ на 26 Октомври го заокружи успешно спроведениот едногодишен проект „Бизнис развој на млади преку социјално претприемништво“ финансиран од Амбасадата на САД во Скопје. По тој повод на наша чест и задоволство гости на настанот беа Н.Е. Амбасадорката на САД во Скопје, Г-ѓа Кејт Мари Брнс и тим од Амбасадата, […]

Прочитај повеќе

Еразмус + Обука за млади работници: Зелени вештини за еколошка младинска работа

Регионалниот центар за застапување Делчево заедно со уште 15 земји е партнер на проектот „Зелени вештини за еколошка младинска работа – курс за обука за млади работници “. За таа цел во периодот од 1ви до 5ти ноември 2021 година во Софија, Бугарија ќе се одржи обука за зелени вештини на младински работници. Ги повикуваме […]

Прочитај повеќе
ПРЕТСЕДАТЕЛ

Тони Стоименовски

Кратка порака за посетителите на РЦЗ Делчево

Следете не
За нас

РЦЗ Делчево

Регионален центар за застапување Делчево е граѓанска организација чија главна цел е зајакнување на граѓанското општество. Постоиме од 2006 година во кој период реализиравме голем број на проекти и активност во насока за остварување на нашата главна цел.

Брз преглед на архива
Ознаки (Tags)