Финансиски извештај од работењето на РЦЗ за 2019 година

Повеќе...

Препознајте лажни вести во неколку чекори

Повеќе...

ЕМИСИЈА: Првата неделна кампања за Медиумска Писменост во Делчево

Повеќе...

ЕМИСИЈА: Медиумско советување

Повеќе...
Правилник за финансиско работење и правилник за управување со човечки ресурси

Правилник за финансиско работење и правилник за управување со човечки ресурси

Правилниците се изработени во рамки на проектот „Едукативен центар за БЗР во Источен плански регион“ кој го имплементираше РЦЗ во текот на 2019 година во соработка со МЗЗПР, а финансиранд ЕУ …
Брошура за промовирање на принципите за безбедност и здравје при работа

Брошура за промовирање на принципите за безбедност и здравје при работа

Брошурата е изработена во рамки на проектот „Едукативен центар за БЗР во Источен плански регион“ кој го имплементираше РЦЗ во текот на 2019 година во соработка со МЗЗПР, а финансиранд ЕУ …
Стратегија за надворешна комуникација на Општина Делчево/ Јавен увид

Стратегија за надворешна комуникација на Општина Делчево/ Јавен увид

Регионалниот центар за застапување од Делчево со финансиска поддршка од Општина Делчево, изминатитемесеци работеше на изработката на четиригодишен стратешки документ за надворешна комуникација на О …


Препознајте лажни вести во неколку чекори

Препознајте лажни вести во неколку чекори

За поголема видливост и за пошироко информирање на граѓаните на Делчево во рамки на проектот „Интернет суерхерои“ се изработија 50 постери за најава на неделната кампања кои беа поставени на различни локации во Делчево. Едукативните флаери пак,н …
ЕМИСИЈА:  Првата неделна кампања за Медиумска Писменост во Делчево

ЕМИСИЈА: Првата неделна кампања за Медиумска Писменост во Делчево

Во периодот од 25-29 ноемвригодина во Делчево за првпат се спроведе неделна кампања за подигање на свеста за медиумската писменост и справувањето со лажните вести. Оваа кампања беше во рамки на проектот „Интернет суперхерои“ кој РЦЗ го спроведу …
ЕМИСИЈА: Медиумско советување

ЕМИСИЈА: Медиумско советување

Четвртата емисија која е подготови во рамки на проектот се состои од кратки медиумски совети кои ги даваат медиумски личности, работници, експерти и обични граѓани. Лицата кои се вклучени во оваа емисија претходно беа избрани од проектниот тим, навре …
Медиумската писменост во образовниот процес

Медиумската писменост во образовниот процес

Втората емисија која произлезе од проектот „Интернет суперхерои“ кој РЦЗ го спроведуваше во изминатитемесеци, се однесуваше  на медиумската писменост во образовниот процес преку разговор со директорка на основното училиште „Св. Кирил и Методиј“ во …


Партнери и соработници

ПРЕТСЕДАТЕЛ

Тони Стоименовски

Кратка порака за посетителите на РЦЗ Делчево

Следете не
За нас

РЦЗ Делчево

Регионален центар за застапување Делчево е граѓанска организација чија главна цел е зајакнување на граѓанското општество. Постоиме од 2006 година во кој период реализиравме голем број на проекти и активност во насока за остварување на нашата главна цел.

Брз преглед на архива
Ознаки (Tags)