Активности

Мапирање на основните зелени вештини во младинската работа – Втора работилница во рамки на проектот ЕкоМапа

Изминатиот викенд во областа Сетубал, во Лисабон, Португалија се одржа втората работилница во рамки на проектот Еко Мапа на еколошки практики во младинската работа во руралните и урбаните средини. Оваа работилница имаше за цел да ги мапира основните зелени вештии кои им се потребни на младинските работници откако претходно, на првата работилница во февруари во […]

Прочитај повеќе

Втор транснационален состанок во рамки на Еразмус проектот ЕкоПатоказ

Вториот транснационален проектен состанок во рамки на проектот „Патоказ на еколоши практики во младинската работа во руралните области и урбаните предградија“ се одржа во Делчево, во периодот 25-27.03.2022 година. Овој состанок имаше за цел да обезбеди правилно извршување на активностите од проектот, анализа на постигнатите резултати од првата работилница која во февруари се одржа во […]

Прочитај повеќе

Патоказ на еко практики во младинската работа

Како може еко практиките да станат алатка за вклучување и пристап до изолирани групи млади луѓе и како тие практики да се прилагодат и да бидат алатка за непречена транзиција кон зелена одржливост на организациите во руралните и урбаните области? Ова се двете прашања на кои младинските работници од Делчево даваа свои одговори во рамки […]

Прочитај повеќе

Проект: „Одржливо управување со електронски отпад – сервис за поправка и правилно одлагање на ОЕЕО во микро регионот Пијанец-Малеш“

Во периодот од Февруари 2022 до Август 2023 година во Делчево ќе се спроведува Проектот „Одржливо управување со електронски отпад – сервис за поправка и правилно одлагање на ОЕЕО во микро регионот Пијанец-Малеш“. Проектот ќе биде реализиран од страна на Здружението “Регионален центар за застапување“ од Делчево, во соработка со Општина Делчево, Здружение „Амброзија“ Пехчево […]

Прочитај повеќе

Ново Еразмус + доживување!

„Патоказ на еколошки практики во младинската работа во руралните области и урбаните предградија“ е новиот партнерски проект на РЦЗ кој во наредната 2022 година ќе го спроведува заедно со Институтот за културно наследство од Бугарија и Associacao para a lgualdade AEQUALITAS од Португалија. Проектот е во рамки на програмата Erasmus + KA21-YOU, Small scale partnership […]

Прочитај повеќе

Нови зелени вештини за младите од РЦЗ

Рената и Емилија се младите членови од РЦЗ кои беа избрани за новиот тренинг курс за развој на зелени вештини кој од 1ви до 5ти ноември се одржува во Софија, Република Бугарија. Во моментот тие развиваат„зелени“ вештини за да ја подобрат својата младинска работа преку промовирање еколошко, одржливо и одговорно однесување. Од друга страна, тие […]

Прочитај повеќе

Брнс : Овој проект не само што ги исполни туку и ги надмина нашите очекувања

Американската амбасадорка Кејт Мари Брнз, која присуствуваше на Саемот за социјално претприемништво организиран од страна на РЦЗ истакна дека прв чекор во насока на градење подобра иднина е да се слушнат младите, да се соединат во мрежа на познанства за понатаму да се спроведуваат идните нивни идеи. -Ако сакаме да градиме подобра иднина треба да инвестираме […]

Прочитај повеќе

Завршен настан во рамки на проектот „Бизнис развој на млади преку социјално претприемништво“

Со Саемот за социјално претприемништво РЦЗ на 26 Октомври го заокружи успешно спроведениот едногодишен проект „Бизнис развој на млади преку социјално претприемништво“ финансиран од Амбасадата на САД во Скопје. По тој повод на наша чест и задоволство гости на настанот беа Н.Е. Амбасадорката на САД во Скопје, Г-ѓа Кејт Мари Брнс и тим од Амбасадата, […]

Прочитај повеќе

Еразмус + Обука за млади работници: Зелени вештини за еколошка младинска работа

Регионалниот центар за застапување Делчево заедно со уште 15 земји е партнер на проектот „Зелени вештини за еколошка младинска работа – курс за обука за млади работници “. За таа цел во периодот од 1ви до 5ти ноември 2021 година во Софија, Бугарија ќе се одржи обука за зелени вештини на младински работници. Ги повикуваме […]

Прочитај повеќе
ПРЕТСЕДАТЕЛ

Тони Стоименовски

Кратка порака за посетителите на РЦЗ Делчево

Следете не
За нас

РЦЗ Делчево

Регионален центар за застапување Делчево е граѓанска организација чија главна цел е зајакнување на граѓанското општество. Постоиме од 2006 година во кој период реализиравме голем број на проекти и активност во насока за остварување на нашата главна цел.

Брз преглед на архива
Ознаки (Tags)