Покана за прва работна средба на работните групи од Делчево и Благоевград

Почитувани,

 

            Во име на Проектот „Ефективен тим како фактор за развој на локалната демократија и социјална кохезија помеѓу Република Македонија и Република Бугарија“Ве покануваме на првата дводневна средба наменета за целните групи во проектот.

Целта на средбата е да се соберат релевантни претставници од локалните самоуправи, Советите на општините, граѓански организации и претставници од бизнис заедницата на  Општина Делчево, Р.Македонија и Општина Благоевград, Р.Бугарија за  да се дискутираат предизвиците на Социјалната инклузија преку можностите за продлабочување на соработката помеѓу субјектите од двете страни на границата.

Покрај главната цел од проектот очекуваме да бидат исполнети и следните цели:

Развој и воспоставување на постојана структура за регионален Центар за Граѓански Иницијативи  во анализа, обука, образование и советување; Воспоставување на "работното место за обука" во локалната администрација и граѓански здруженија од комбинација на учење на далечина, систем "учење - акција" и трансфер на добрите практики; обука на наставниците и советниците за ефикасно користење на учење на далечина и "учење - акција."; формирање и развој на потребните надлежности за развој на регионалната економија базирана на знаење; Воспоставување на механизми за подобрување на соработката меѓу администрацијата, претприемачите, академски граѓани со цел економски развој на двата региони и развој на социјалната кохезија во регионот; Спроведување на обука за формирање и развој на вештини за тимска работа, стратешко планирање на бизнисот, развој и управување со проекти; Трансфер на добри практики;  и Стабилизирање и проширување на активностите на партнерските организации кои работат на проекти;

Сите заинтересирани своето присуство да го пријават на e-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите. или на телефоните на РЦЗ Делчево: 033 511 940, 078 201 794, 077 915 936.

             Првата средба на целните групи и засегнатите страни ќе се одржи на 28 и 29 мај на планината Голак кај Делчево.

  

            Тргнувањето е на ден 28 мај 2014 (среда) во 10:00 часот пред спомен домот АСНОМ во Делчево.