Завршна работилница за стратегијата за соработка помеѓу граѓанскиот сектор и општината

Регионалниот центар за застапување ја одржа завршната работилница за изработката на Стратегија за соработка помеѓу општина Делчево и граѓанскиот сектор. На работилницата присуствуваа претставници на десетина активни невладини организации и општина Делчево кои низ овие 8 месеци беа вклучени во процесот на изработка на стратешкиот документ. На завршниот настан се промовираше стратешкиот документ преку кој ГО активно ќе се вклучат во процесите на дефинирање на развојните политика на Општина Делчево.  Тоа се однесува на спроведување на конкретни активности и иницијативи, преку создавање предуслови за формирање на ефикасни партнерства за нивно реализирање.

По дизајнирањето кое ќе се случи во текот на престојните денови, документот ќе биде објавен во јавните гласила. Понатаму ќе биде достапен и на увид на секого, а во иднина граѓанските организации ќе може да го користат при аплицирање на проекти. 

Проектот е финансиран од Европската Унија и истиот Регионалниот центар за застапување во партнерство со Општина Делчево како грант добиен преку програмата за регрантирање, во рамките на партнерскиот проект на фондацијата за локален економски развој  „Преда плус“ и ASB Германија „Подобрување на активната вклученост на македонските граѓански организации во процесот на донесување на одлуки преку зајакнување на новоосновани граѓански организации“.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

ПРЕТСЕДАТЕЛ

Тони Стоименовски

Кратка порака за посетителите на РЦЗ Делчево

Следете не
За нас

РЦЗ Делчево

Регионален центар за застапување Делчево е граѓанска организација чија главна цел е зајакнување на граѓанското општество. Постоиме од 2006 година во кој период реализиравме голем број на проекти и активност во насока за остварување на нашата главна цел.

Брз преглед на архива
Ознаки (Tags)