Заедно се бориме против сиромаштијата и гладот!

Регионалниот центар за застапување заедно со членовите на Младинскиот Хаб денеска подели 80 хуманитарни пакети на социјално загрозени семејства од Делчево и населените места. Пакетите се состојат од прехранбени производи и средства за дезинфекција кои ќе бидат од голема корист за најранливите категории граѓани од нашата општина. Пакетите се обезбедени преку Банката за храна со средства од Делегацијата на ЕУ во Македонија. Досега преку оваа соработка во Делчево се поделени 180 пакети.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

ПРЕТСЕДАТЕЛ

Тони Стоименовски

Кратка порака за посетителите на РЦЗ Делчево

Следете не
За нас

РЦЗ Делчево

Регионален центар за застапување Делчево е граѓанска организација чија главна цел е зајакнување на граѓанското општество. Постоиме од 2006 година во кој период реализиравме голем број на проекти и активност во насока за остварување на нашата главна цел.

Брз преглед на архива
Ознаки (Tags)