Медиумската писменост во образовниот процес

Втората емисија која произлезе од проектот „Интернет суперхерои“ кој РЦЗ го спроведуваше во изминатите 5 месеци, се однесуваше  на медиумската писменост во образовниот процес преку разговор со директорка на основното училиште „Св. Кирил и Методиј“ во Македонска Каменица. Директорката со нас сподели важни информации за застапеноста на медиумската писменост во формалното образование и чекори кои во иднина би требало да се преземат за да се актуелизира темата и да се доближи до учениците.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

ПРЕТСЕДАТЕЛ

Тони Стоименовски

Кратка порака за посетителите на РЦЗ Делчево

Следете не
За нас

РЦЗ Делчево

Регионален центар за застапување Делчево е граѓанска организација чија главна цел е зајакнување на граѓанското општество. Постоиме од 2006 година во кој период реализиравме голем број на проекти и активност во насока за остварување на нашата главна цел.

Брз преглед на архива
Ознаки (Tags)