Ново Еразмус + доживување!

„Патоказ на еколошки практики во младинската работа во руралните области и урбаните предградија“ е новиот партнерски проект на РЦЗ кој во наредната 2022 година ќе го спроведува заедно со Институтот за културно наследство од Бугарија и Associacao para a lgualdade AEQUALITAS од Португалија. Проектот е во рамки на програмата Erasmus + KA21-YOU, Small scale partnership in youth. Целта на проектот е одржлив еколошки развој кој ќе предизвика социјални промени на индивидуално и колективно ниво. Зелените вештини ќе се стекнуваат низ процес на неформално учење. Очекуваните резултати се креирање на можности кај вклучените организации и младински работници да почнат со користење на нови еколошки практики и со тоа да помогнат на руралните и урбаните области во транзицијата кон „зелена“ одржливост. Во рамки на 15 месечниот проект ќе има повеќе активности од кои клучни се две работилници кои ќе се одржат во Делчево и една во Бугарија и Португалија. Дополнително ќе бидат организирани 3 транснационални состаноци, национални настани и финална конференција. Активностите од кои првата работлница во Делчево, ќе започнат на крајот од месец јануари.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

ПРЕТСЕДАТЕЛ

Тони Стоименовски

Кратка порака за посетителите на РЦЗ Делчево

Следете не
За нас

РЦЗ Делчево

Регионален центар за застапување Делчево е граѓанска организација чија главна цел е зајакнување на граѓанското општество. Постоиме од 2006 година во кој период реализиравме голем број на проекти и активност во насока за остварување на нашата главна цел.

Брз преглед на архива
Ознаки (Tags)