Организации од Косово на средба со НВО секторот во Делчево

Претставници на 11 општини од Косово, здруженија на граѓани и фармери денес во Делчево споделуваа искуства за успешно реализираните проекти со средства кои Европската Унија преку разни фондови ги насочува кон земјите од Западен Балкан.  Откако остварија средба со претставници на Општина Делчево тие се сретнаа и со претставнции од НВО секторот од општината кои работат во различни области.

На средбата се разговараше за можностите за заедничка соработка пред се во делот на аплицирање на европски проекти каде за користење на европските средства некогаш е задолжително партнерството од странски држави за да можеме и заеднички да бидеме дел од тие проекти. РЦЗ истотака размени контакти и разговараше за конкретна соработка за тековни отворени повици во делот на одржлив развој, зајакнување на капацитетите, застапување во различни области и рурален развој. Организациите од Косово имаат голем интерес за соработка со македонските во секоја област која може да доведе до заеднички развој.

Средбата беше во организација на Фондацијата Преда Плус – Косово, а финансирана од Германската Влада.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

ПРЕТСЕДАТЕЛ

Тони Стоименовски

Кратка порака за посетителите на РЦЗ Делчево

Следете не
За нас

РЦЗ Делчево

Регионален центар за застапување Делчево е граѓанска организација чија главна цел е зајакнување на граѓанското општество. Постоиме од 2006 година во кој период реализиравме голем број на проекти и активност во насока за остварување на нашата главна цел.

Брз преглед на архива
Ознаки (Tags)