Прва обука во рамки на проектот „Регионално поврзување и задничка примена на концептот за зелена економија

На 6 октомври, Регионалниот центар за застапување ја одржа првата од двете предвидени обуки за јанкење на капацитетите на целните групи кои се вклучени како крајни корисници во проектот „Регионално поврзување и заедничка примена на концептот за зелена економија“ кој го реализира во периодот од јуни – декември 2020 година. Обуката беше наменета за претставници од бизнис секотор од регионот Малеш-Пијанец и целта беше приниципите на зелена економија, зелено претприемништво и зелени работни места да се приближат повеќе кон малите и средните претпријатија од регионот.

Исто така еден дел од работилницата беше наменет за можните донатори и фондови кои можат да ги користат малите и средните претпријатија од Делчево и регионот околу Делчево. Како една од можностите во време на Ковид-19 и најразлични економски кризи се грантови преку кои можат да ги потпомогнат и организираат зелените работни места.

Проектот „Регионално поврзување и заедничка примена на концептот за зелена економија“ е финансиран од Европската Унија преку мрежата на Рурален развој на Македонија.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

ПРЕТСЕДАТЕЛ

Тони Стоименовски

Кратка порака за посетителите на РЦЗ Делчево

Следете не
За нас

РЦЗ Делчево

Регионален центар за застапување Делчево е граѓанска организација чија главна цел е зајакнување на граѓанското општество. Постоиме од 2006 година во кој период реализиравме голем број на проекти и активност во насока за остварување на нашата главна цел.

Брз преглед на архива
Ознаки (Tags)