Претставник на РЦЗ на студиска посета во Германија

Во периодот од 28 јануари до 1 февруари четиринаесет претставници од граѓанските организации грантисти во програмата мали грантови „Активирај“, меѓу кои и претставник на РЦЗ беа на студиска посета во Германија. 

За време на студиската посета, се посетени повеќе организации и институции, 

– Aktion Mensch, организација од Бон / https://www.facebook.com/aktion.mensch/

– Helping Hands, организација од Келн / https://www.hhc-obdachlosenhilfe.koeln/

– Landtag North Rhine-Westphalia, парламент во Диселдорф  / https://www.landtag.nrw.de

-Junge Stadt, организација од Келн / https://www.facebook.com/pg/jungestadtkoeln

– Save me Bonn – a refugee initiative, организација од Бон / https://www.facebook.com/savemebonn

– Arbeiter-Samariter-Bund North Rhine-Westphalia, претставништво на АСБ во Келн/ https://www.facebook.com/asbnrw

– Workshop by Fairtrade Germany, организација од Келн / https://www.facebook.com/fairtrade/

За време на посетата, учесниците имаа можност да се запознаат со стандардите на ЕУ во однос на нивниот сектор на делување, како и да посетат организации на ЕУ. Многу нови информации и практики беа споделени за време на посетите.  Искуствата стекнати на оваа посета во Германија, претседателот Тони Стоименовски ги пренесе на тимот на РЦЗ кој во иднина ќе развива нови идеи, соработки и добри практики.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

ПРЕТСЕДАТЕЛ

Тони Стоименовски

Кратка порака за посетителите на РЦЗ Делчево

Следете не
За нас

РЦЗ Делчево

Регионален центар за застапување Делчево е граѓанска организација чија главна цел е зајакнување на граѓанското општество. Постоиме од 2006 година во кој период реализиравме голем број на проекти и активност во насока за остварување на нашата главна цел.

Брз преглед на архива
Ознаки (Tags)