Советниците ја усвоија Стратегијата за надворешна комуникација на Општина Делчево

Делчево стана првата општина на крајниот исток од Македонија која стратешки ќе работи на полето на комуникациите со своите граѓани. Советниците на денешната седница ја усвоија Стратегијата за надворешна комуникација на Општина Делчево за периодот 2020-2024 година која изминатите шест месеци ја подготвуваше Регионалниот центар за застапување.

Документот ги содржи сите елементи по кои институцијата треба да се движи во поглед на одржување комуникација кон надвор, заедно со краток дел за кризна комуникација кој е од суштинско значење кога се имплементираат односите со јавноста. Оваа стратегија го дефинира системот на пренесување јасна порака до целните јавности, ги обединува сите комуникациски ресурси и комуникациски капацитети на Општина Делчево, овозможува контрола врз начините на комуникација, ги мери резултатите од комуникациите и обезбедува планско и ефективно надминување на клучните слабости и недостатоци во делот на односите со јавноста.

Документот е работен во неколку фази со обемен истражувачки процес и партиципативно учество на вработени од општината, локалните институции и невладиниот сектор. Овој проект е финансиран од Општина Делчево преку Програмата за годишно финансирање на граѓански здруженија. 

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

ПРЕТСЕДАТЕЛ

Тони Стоименовски

Кратка порака за посетителите на РЦЗ Делчево

Следете не
За нас

РЦЗ Делчево

Регионален центар за застапување Делчево е граѓанска организација чија главна цел е зајакнување на граѓанското општество. Постоиме од 2006 година во кој период реализиравме голем број на проекти и активност во насока за остварување на нашата главна цел.

Брз преглед на архива
Ознаки (Tags)