Спроведена обука за Енергетска ефикасност – сончева енергија

Енергетски ефикасно училиште

Партнерски проект помеѓу Регионален Центар за Застапување, ООУ “Ванчо Прќе” и општина Делчево

На ден 22.06.2015 се одржаеднодневна обука на тема Енергетска ефикасност – сончева енергија,  во рамките на проектот “Енергетски ефикасно училиште”, финансиран од Швајцарската конфедерација преку програмата за зачувување на природата во Македонија која се имплементира од страна наHelvetas Swiss Intercooperation – Швајцарија и Фармахем дооел-Скопје.

Цели на проектот:

  • Преземање на енергетско ефикасни мерки со цел намалување на загадувањето на животната средина особено со стакленички гасови
  • Добивање на топла вода за одржување на хигиената во училиштето и топла вода за лична хигиена на учениците пред се оние кои ја користат спортската сала за спорт и рекреација
  • Промоција на енергетската ефикасност и промоција на проектните активности преку подготовка  на промотивни материјали

Еднодневната обука на тема енергетска ефикасност – сончева енергија е една од  предвиденнте активностите во проектот, и беше наменета за вработените во училиштето, родители на ученици кои учат во училиштето и членови на Регионалниот Центар за Застапување, со цел да се информираат повеќе за сончевата енергија и нејзиното искористување во различни индустрии и домакинствата.

 На обуката учество земаа околу 30 учесника од релевантните институции.

 Обуката заврши во 13.30 часот.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

ПРЕТСЕДАТЕЛ

Тони Стоименовски

Кратка порака за посетителите на РЦЗ Делчево

Следете не
За нас

РЦЗ Делчево

Регионален центар за застапување Делчево е граѓанска организација чија главна цел е зајакнување на граѓанското општество. Постоиме од 2006 година во кој период реализиравме голем број на проекти и активност во насока за остварување на нашата главна цел.

Брз преглед на архива
Ознаки (Tags)