Спроведена обука за ЕУ пакетот 2020 за клима и енергија на локално ниво

На 24 и 25 септември 2016г.  беше спроведена обука за ЕУ пакетот 2020 за клима и енергија на локално ниво.

Обуката е дел од проектот “Зајакнати граѓански организации за партиципативно транспонирање и спроведување на ЕУ 2020 пакетот за енергија и клима”.

Во текот на овие два дена  беа презентирани клулчните елемнети на ЕУ пакетот 2020 од национален и локален интерес, се разгледуваа можностите за примена и добри пракси, како и можностите за финансирање на пакетот ЕУ 2020.

Во текот на вториот ден се формираа работни групи кои практично работеа на развивање концепти, на примери од локалната стратегија за климатски промени.

На обуката учество земаа претставници од невладин сектор, бизнис секторот, претставници од јавни институции и ЕЛС Делечво.

Обуката беше водена од експерт – предавач д-р Теодора Обрадовиќ Грнчаровска, ментор на РЦЗ Делчево и фасилитатор на обуката м-р Мартин Мартиноски.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

ПРЕТСЕДАТЕЛ

Тони Стоименовски

Кратка порака за посетителите на РЦЗ Делчево

Следете не
За нас

РЦЗ Делчево

Регионален центар за застапување Делчево е граѓанска организација чија главна цел е зајакнување на граѓанското општество. Постоиме од 2006 година во кој период реализиравме голем број на проекти и активност во насока за остварување на нашата главна цел.

Брз преглед на архива
Ознаки (Tags)