100 прехранбени пакети за социјално загрозени семејства од Делчево

Здружението Регионален центар за застапување Делчево во соработка со Банка за храна и Општина Делчево обезбеди 100 социјални пакети. Прехрамбените пакети со трајна храна беа поделени на најранливите категории граѓани. Донатори на пакетите се Британска Амбасада и Француска Амбасада и Витаминка Прилеп. Ова е почеток на соработката, а во наредниот период следува дополнителна поддршка за социјално најзагрозените семејства во Општина Делчево.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

ПРЕТСЕДАТЕЛ

Тони Стоименовски

Кратка порака за посетителите на РЦЗ Делчево

Следете не
За нас

РЦЗ Делчево

Регионален центар за застапување Делчево е граѓанска организација чија главна цел е зајакнување на граѓанското општество. Постоиме од 2006 година во кој период реализиравме голем број на проекти и активност во насока за остварување на нашата главна цел.

Брз преглед на архива
Ознаки (Tags)