Година: Г

Со наша креативност до чиста околина

Дебатниот Младински Клиб кој веке повеќе години е дел од фукнционирањето на Регионалниот Центар за Застапување – Делчево, во рамки на својата соработка  со МОФ подготвува локална инициатива на тема „Со нашата креативност до чиста околина“, финансирана од страна на USAID-Македонија. Вашите сограѓани иницијатори на овој настан Ве покануваат да земете и вие дел од оваа […]

Прочитај повеќе

Соопштение за одржување на Инфо ден

Регионалниот Центар за Застапување – Делчево како Инфо Точка на Националнатра Агенција на ден 12.09 2012 ( среда) во 14:30 ч. Во СОУ”М.М.Брицо”- Делчево организира втор инфо ден за програмата Млади во Акција. Поканети се сите заинтересирани лица! Поздрав од Тимот на РЦЗ-Делчeво

Прочитај повеќе

РЦЗ Делчево една од осумте инфо точки на програмата „Млади во акција“

Регионалниот центар за застапување – Делчево од месец Август ја доби можноста да биде една од предвидените осум (8) Контакт точки во Република Македонија за програмата Млади во акција. Договорот е потпишан со Националната Агенција за европски образовни програми и мобилност. Во рамките на овој проект во нашиот град ќе бидат рализирани 3 настани за […]

Прочитај повеќе

Инфраструктура

РЦЗ-Делчево располага со сала за состаноци, мебел, опрема за презентација, тренинзи, компјутери, пристап до интернет, фотокопир, печатач, скенер, библиотека, телевизор, видео, дигитален фотоапарат. Салата за состаноци се користи како место за одржување на седниците на Советот на општина Делчево и како место за склучување на граѓански бракови.

Прочитај повеќе

Програми на делување

1.  Граѓанско општество Делувањето на полето на граѓанско општество е продолжена мисија на ЦП НВО Делчево за зајакнење на капацитетите на НВО од регионот. 2. Меѓугранична соработка и рурален развој Програмата е резултат на големиот интерес за ЕУ фондовите и како добра можност за соработка со други држави, посебно со Република Бугарија. 3. Европска унија, наша иднина […]

Прочитај повеќе

Клучни активности

Пружање на НВО лепеза од услуги како: организирање обуки и тркалезни маси, информирање за конкурси, фотокопирање, скенирање, интернет, библиотека и дневен печат, телефон и факс, сала за состаноци, опрема за презентација, превод, консултации и помош за изработка на проекти, активности за промоции на ЕУ фондови, организирање на прослава на 9 мај-Денот на ЕУ. Како ЕУ […]

Прочитај повеќе

Стратешки цели

1. Континуирана поддршка на НВО од регионот 2. Унапредување на меѓугранична соработка 3. Едукација и информирање, овозможување на јавноста од регионот на едно место да најдат добро организирани извори на информации за Европската унија, нејзините институции, активности и политики, законски рамки, документи и публикации, програми и процес на донесување на одлуки.

Прочитај повеќе
ПРЕТСЕДАТЕЛ

Тони Стоименовски

Кратка порака за посетителите на РЦЗ Делчево

Следете не
За нас

РЦЗ Делчево

Регионален центар за застапување Делчево е граѓанска организација чија главна цел е зајакнување на граѓанското општество. Постоиме од 2006 година во кој период реализиравме голем број на проекти и активност во насока за остварување на нашата главна цел.

Брз преглед на архива
Ознаки (Tags)