Ден: д.м.г

Делчево и Прилеп се општините кои ќе учествуваат во активностите на Проектот на УСАИД за Општински стратегии за климатски промени, односно во развивање на локални Стратегии за справување со климатските промени. Регионалниот центар за застапување заедно со општина Делчево и Центарот за граѓанска иницијатива заедно со општина Прилеп, ги исполнија сите зададени критериуми од Повикот за […]

Прочитај повеќе

Втора меѓународна конференција за Зелена Агенда

Во понеделник, 8 Јуни, во 11 часот во Хотел Инекс Горица во Охрид, Амбасадорот на САД во Република Македонија Џес Бејли, заедно со Министерот за животна средина и просторно планирање Нурхан Изаири и градоначалникот на Охрид Никола Бакрачески, ќе ја отворат втората меѓународна Конференција за климатски промени. Тридневната конференција (8-10 Јуни 2015г.) е организирана од […]

Прочитај повеќе

ПРОМОЦИЈА НА ЛОКАЛЕН МЛАДИНСКИ СОВЕТ ДЕЛЧЕВО

Преку промотивен јавен настан, Локалниот младински совет на Делчево го промовираше неговото основање и ја информираше јавноста за работата на младинскиот совет  во Општина Делечво Јавен настан: Промоција на локален младински совет Делчево На 29ти мај, со почеток во 13 часот се одржа третиот јавен настан  „Промоција на локален младински совет Делчево“ преку кој локалниот […]

Прочитај повеќе

LEADER фест Делчево 2015

„LEADER фест Делчево 2015“ Партнерски проект помеѓу Регионален Центар за застапување Делчево и Здружение Центар за лековити билки и шумски плодови Амброзија Пехчево ПОКАНА Задоволство ни е да Ве поканиме на тридневниот прв во Р.Македонија“LEADER фест Делчево 2015”,кој што е во организација на Регионалниот Центар за Застапување Делчево, во рамките на проектот “LEADER фест 2015”. Оваа иницијатива е поддржана од проектот на УСАИД […]

Прочитај повеќе
ПРЕТСЕДАТЕЛ

Тони Стоименовски

Кратка порака за посетителите на РЦЗ Делчево

Следете не
За нас

РЦЗ Делчево

Регионален центар за застапување Делчево е граѓанска организација чија главна цел е зајакнување на граѓанското општество. Постоиме од 2006 година во кој период реализиравме голем број на проекти и активност во насока за остварување на нашата главна цел.

Брз преглед на архива
Ознаки (Tags)