Година: Г

Стандарди за безбедност и здравје при работа во текстилната индустрија

Интервјуто кое може да го погледнете на линкот подолу е дел од проектот „Промовирање на стандарди за безбедност и здравје при работа и следење на спроведувањето на БЗР во источниот регион на Република Македонија“, реализиран од Регионалниот центар за застапување -Делчево, а финансиран од Европската Унија.

Прочитај повеќе

Стандарди за безбедност и здравје при работа во „Алпин Ком“ – Делчево

Интервјуто кое може да го погледнете на линкот подолу е дел од проектот „Промовирање на стандарди за безбедност и здравје при работа и следење на спроведувањето на БЗР во источниот регион на Република Македонија“, реализиран од Регионалниот центар за застапување -Делчево, а финансиран од Европската Унија.

Прочитај повеќе

Стандарди за безбедност и здравје при работа – Wienerberger Tondach , Виница

Интервјуто кое може да го погледнете на линкот подолу, е дел од проектот „Промовирање на стандарди за безбедност и здравје при работа и следење на спроведувањето на БЗР во источниот регион на Република Македонија“, реализиран од Регионалниот центар за застапување -Делчево, а финансиран од Европската Унија.

Прочитај повеќе

Завршна работилница за стратегијата за соработка помеѓу граѓанскиот сектор и општината

Регионалниот центар за застапување ја одржа завршната работилница за изработката на Стратегија за соработка помеѓу општина Делчево и граѓанскиот сектор. На работилницата присуствуваа претставници на десетина активни невладини организации и општина Делчево кои низ овие 8 месеци беа вклучени во процесот на изработка на стратешкиот документ. На завршниот настан се промовираше стратешкиот документ преку кој […]

Прочитај повеќе

Претставници на петте ЛАГОВИ од Источна и Југоисточна Македонија на студиска посета на Република Хрватска

Во периодот од 5ти до 9ти септември како дел од активностите на проектот  „ЛАГ-НЕТ во Источен и Југоисточен плански регион“, здружението ЦЕЛОР од Радовиш организираше студиската посета на ЛАГ КАРАШИЦА и ЛАГ ПРИЗАГ во Република Хрватска. Учество на студиската посета зедоа претставници од петте лагови од источниот и југоисточниот регион на Македонија. Дел од пет дневната посета на Хрватска […]

Прочитај повеќе

Нацрт стратегијата за соработка на општината со НВО секторот на јавен увид

Веќе е подготвена нацрт – стратегијата за соработка на Општина Делчево со НВО  секторот. Секој од Вас кој има било какви коментари, забелешки, препораки може да ги предложи до 10 септември. Има можност да се коментира во документот каде автоматски се зачувува секоја промена. Секоја промена Ве замолуваме да ја обоите со црвена боја, за […]

Прочитај повеќе

РЦЗ спроведува проект за промовирање стандарди за безбедност и здравје при работа

Промовирање на стандарди за безбедност и здравје при работа и следење на спроведувањето на БЗР во источниот регион на Република Македонија е насловен проектот кој Регионалниот центар за застапување од Делчево периодов го спроведува на крајниот исток од Македонија. Проектот кој ќе трае шест месеци, ќе се реализира преку повеќе активности во општините Делчево, Берово, […]

Прочитај повеќе

ВИДЕО: Гостување во ТВ Стар за промоција на проект

Регионалниот центар за застапување од Делчево периодов го спроведува проектот „Промовирање на стандарди за безбедност и здравје при работа и следење на спроведувањето на БЗР во источниот регион на Република Македонија“. Проектот ќе трае шест месеци и ќе се реализира преку повеќе активности во општините Делчево, Берово, Пехчево, Македонска Каменица и Виница со цел да се […]

Прочитај повеќе

РЦЗ се претстави на третиот форум на граѓански организации во Делчево

На тема „Споделување на знаење и искуство за подобро општество“ во Делчево се одржа форум на граѓански организации на кој учествуваа 30 претставници од граѓанскиот сектор и локалните институции од 5 општини на крајниот исток. На форумот своја презентација имаа и претставници од Регионалниот Центар за застапување. Настанот беше во рамки на УСАИД програмата за […]

Прочитај повеќе

Претставници на РЦЗ и Општина Делчево на студиска посета во Бугарија

На 12-ти и 13-ти јуни во Општина Благоевград се одржва втората дводневна работилница на тема “ЛЕД осветлување – квалитет, ефикасност и чиста животна средина”. Работилницата се одвиваше во два дела, односно првиот ден беше наменет за теоретскиот дел во рамките на темата, односно учесниците беа запознаени со Европската и Националната легислатива поврзана со подобрувањето на системите […]

Прочитај повеќе
ПРЕТСЕДАТЕЛ

Тони Стоименовски

Кратка порака за посетителите на РЦЗ Делчево

Следете не
За нас

РЦЗ Делчево

Регионален центар за застапување Делчево е граѓанска организација чија главна цел е зајакнување на граѓанското општество. Постоиме од 2006 година во кој период реализиравме голем број на проекти и активност во насока за остварување на нашата главна цел.

Брз преглед на архива
Ознаки (Tags)