Година: Г

Регионалниот центар за застапување дел од петдневна обука за организациски менаџмент во Охрид

Од 15 до 19 месецов во Хотелот Фламенго во Охрид, во организација на Фондацијата Преда Плус се одржа петдневна обука на тема „Организациски менаџмент на граѓански организации“. На обуката беа присутни претставници од 20 граѓански организации и нивни партнери од различни градови на Македонија кои се грантисти од проектот.  Во текот на неколкудневната обука, учесниците […]

Прочитај повеќе

РЦЗ дел од Првата Национална Конференција на Преда Плус – „Низ очите на граѓанските организации: Модели на партнерства со локалните/национални власти“

На 26 април во Хотелот „Романтик“ во Велес се одржа Првата Национална Конференција за граѓанско општество во организација на Преда Плус, Скопје. На конференцијата која беше насловена како „Низ призмата на граѓанските организации: Модели на партнерства со локалните/национални власти“, учество зедоа и претставници на РЦЗ – Делчево кои заедно со Општина Делчево го реализираат проектот Стратегија за […]

Прочитај повеќе

Во тек е изработката на Стратегијата за соработка со граѓанскиот сектор

НВО „Регионален центар за застапување“ во партнерство со Општина Делчево ја одржа првата работилница во врска со изработката на Стратегија за соработката со граѓанскиот сектор. На работилницата присуствуваа претставници на десетина активни невладини организација во општината кои се вклучени во процесот на изработка на стратешкиот документ. – Проектот НВО „Регионален центар за застапување“ го имплементира […]

Прочитај повеќе

Прва прес конференција за проектот „Стратегија на општина Делчево за соработка со граѓанскиот сектор„ IPA-2015/381932-12

  Во рамките на проектот„Стратегија на општина Делчево за соработка со граѓанскиот сектор„ во организација на здруженијата Регионален центар за застапување Делчево и Општина Делчево, на 27.02.2018 год. беше спроведена Првата прес конференција  за информирање на граѓаните за процесот за изработка на Стратегијана општина Делчево за соработка со граѓанскиот сектор, а е во рамките на партнерскиот […]

Прочитај повеќе

Во с.Тработивиште, општина Делчево се реализира проектот „Преку енергетска ефикасност до ефикасна локална заедница“

Превземање на енергетско-ефикасни мерки со цел намалување на загадувањето на животната средина особено со стакленички гасовикако главна цел е спроведувањето на проектот под мотото „Преку енергетска ефикасност до ефикасна локална заедница“.  Како проектни активности се предвидуваат: –          Подготовка, публикување и дистрибуција на печатен и електронски едукативен материјал на македонски и англиски јазик (1000 прирачници за локалната заедница и пошироко, 1000 […]

Прочитај повеќе
ПРЕТСЕДАТЕЛ

Тони Стоименовски

Кратка порака за посетителите на РЦЗ Делчево

Следете не
За нас

РЦЗ Делчево

Регионален центар за застапување Делчево е граѓанска организација чија главна цел е зајакнување на граѓанското општество. Постоиме од 2006 година во кој период реализиравме голем број на проекти и активност во насока за остварување на нашата главна цел.

Брз преглед на архива
Ознаки (Tags)