Година: Г

РЦЗ дел од 16-та годишна средба на здруженија на граѓани кои работат на полето на животната средина и одржлив развој

На почетокот од овој месец претставници на РЦЗ по тринаесетти пат беа дел од годишна средба на здруженијата на граѓани кои работат на полето на животната средина и одржлив развој во Република Македонија која се одржа по 16-ти пат во Охрид. Средбата се фокусираше на имплементацијата на Архуската конвенција во нашата земја, се презентираше новоотворениот […]

Прочитај повеќе

Тридневна обука за грантистите на проектот „Со критичко мислење до граѓани со медиумска умешност – КриТинк“

Во периодот од 11 до 13 декември 2019 година, во Хотел Парк и Спа, Скопје беше одржана тридневна обука за грантистите во рамки на проектот „Со критичко мислење до граѓани со медиумска умешност – КриТинк“. На обуката беа присутни претставници на 11 граѓански организации и 10 медиуми кои се дел од втората грантова шема на […]

Прочитај повеќе

Правилник за финансиско работење и правилник за управување со човечки ресурси

Правилниците се изработени во рамки на проектот „Едукативен центар за БЗР во Источен плански регион“ кој го имплементираше РЦЗ во текот на 2019 година во соработка со МЗЗПР, а финансиран oд ЕУ

Прочитај повеќе

Брошура за промовирање на принципите за безбедност и здравје при работа

Брошурата е изработена во рамки на проектот „Едукативен центар за БЗР во Источен плански регион“ кој го имплементираше РЦЗ во текот на 2019 година во соработка со МЗЗПР, а финансиран oд ЕУ

Прочитај повеќе

Организации од Косово на средба со НВО секторот во Делчево

Претставници на 11 општини од Косово, здруженија на граѓани и фармери денес во Делчево споделуваа искуства за успешно реализираните проекти со средства кои Европската Унија преку разни фондови ги насочува кон земјите од Западен Балкан.  Откако остварија средба со претставници на Општина Делчево тие се сретнаа и со претставнции од НВО секторот од општината кои […]

Прочитај повеќе

Неделна кампања во Делчево – „Интернет суперхерои“ во заедничка борба против лажните вести

Изминатата недела во Делчево за првпат беше спроведена неделна кампања за подигнување на јавната свест за медиумската писменост и борбата против лажните вести. Во рамки на проектот „Интернет Суперхерои“ кој го имплементира РЦЗ во периодот од 25-29 ноември беа спроведени низа едукативно- информативни активности наменети за граѓаните, но со посебен фокус на основците и средношколците […]

Прочитај повеќе

Стратегија за надворешна комуникација на Општина Делчево/ Јавен увид

Регионалниот центар за застапување од Делчево со финансиска поддршка од Општина Делчево, изминатите 6 месеци работеше на изработката на четиригодишен стратешки документ за надворешна комуникација на Општината. Документот е работен во неколку фази со обемен истражувачки процес и партиципативно учество на вработени од општината, локалните институции и невладиниот сектор. Во прилог на линкот е драфт […]

Прочитај повеќе

РЦЗ започна со имплементацијата на проектот „Интернет Суперхерои“

Со низа активности предвидени во проектот „Интернет суперхерои“, РЦЗ се вклучува во борбата со лажните вести и дава свој придонес во медиумската писменост во рамките на Деновите на медиумската писменост кои во нашата држава се спроведуваат во периодот од 22 октомври до 15 ноември, со посебен фокус на Делчево. Денеска во ООУ „Ванчо Прке“ се […]

Прочитај повеќе

13 години Регионален центар за застапување !

Точно 16 години откако беше формиран Центарот за поддршка на невладини организации -Делчево и 13 години од своето самостојно формирање и делување, се двата јубилеи кои Регионалниот центар за застапување од Делчево ги прославува овој 26 октомври. РЦЗ е основано во 2006 година со слободно здружување на граѓаните претставници на НВО, бизнис секторот и локалната […]

Прочитај повеќе

РЦЗ подготвува стратегија за надворешна комуникација на Општина Делчево

Со одредување на стратешките приоритетни области и стратешки цели, денес беше заокружен пратиципативниот пристап во процесот на изработка на стратегијата за надворешна комуникација на општина Делчево. Проектот кој треба да заврши до крајот на годинава го спроведува Регионалниот центар за застапување, а е финансиран од Општина Делчево преку Програмата за годишно финансирање на граѓански здруженија.  […]

Прочитај повеќе
ПРЕТСЕДАТЕЛ

Тони Стоименовски

Кратка порака за посетителите на РЦЗ Делчево

Следете не
За нас

РЦЗ Делчево

Регионален центар за застапување Делчево е граѓанска организација чија главна цел е зајакнување на граѓанското општество. Постоиме од 2006 година во кој период реализиравме голем број на проекти и активност во насока за остварување на нашата главна цел.

Брз преглед на архива
Ознаки (Tags)