Година: Г

Извештај од спроведени анкети

Во прилог е извештајот од спроведените анкети спроведен во рамки на проектот „Животна средина, демократија и градење капацитети за Архуска Конвенција во регионот Малеш-Пијанец“ https://drive.google.com/file/d/1lwG4fTkYVr5nryvSZ-ZFoKefHP8mJ_qG/view?usp=sharing

Прочитај повеќе

Извештај од мониторинг и евалуација на јавни политики

Во прилог е извештајот од мониторинг и евалуација на јавни политки спроведен од страна на РЦЗ во рамки на проектот „Животна средина, демократија и градење капацитети за Архуска Конвенција во регионот Малеш-Пијанец“ https://drive.google.com/file/d/1y_cVl7iYSPYN5Yrow8D8HhEYLdIopvKj/view?usp=sharing

Прочитај повеќе

TВ дебата – Архуската конвенција и нејзината примена во регионот и на локално ниво

Во рамки на проектот „Животна средина, демократија и градење на капацитети за Архуска конвенција во регионот Пијанец – Малеш“, во соработка со регионалната ТВ Стар од Штип се одржа тв дебата за Архуската конвенција и нејзината примена во регионот и на локално ниво. На дебатата учество зедоа Борис Шарковски правник и Столе Ѓеоргиев инженер за […]

Прочитај повеќе

Се изработува зелен акциски план за Фротирка – Делчево

Согласно проектната апликација „Регионално поврзување и заедничка примена на концептот за зелена економија“ чија цел е јакнење на улогата на граѓанските организации и јакнење на капацитетите на бизнис секторот од микрорегионот за важноста на имплементацијата на концептот зелена економија и зелено претприемништво во нивната секојдневна работа, предвидена њ изработка на зелен акциски план за една […]

Прочитај повеќе

Промотивно видео за зелена економија

Видеото е изработено во рамки на проектот „Регионално поврзување и заедничка примена на концептот за зелена економија“ кој го спроведува Регионалниот центар за застапување – Делчево, финансирано преку ЕУ . Промотивното видео е наменето за граѓаните од регионот со посебен фокус на компаниите и помладите генерации за кои е тренд отворањето на зелени работни места. […]

Прочитај повеќе

Промотивно видео „Архуска Конвенција и нејзините вредности“

Ова видео е подготвено во рамки на проектот „Животна средина, демократија и градење капацитети за Архуска Конвеницја во микрорегионот Малеш Пијанец“ со финансиска помош од Европската Унија. За неговата содржина е целосно одговорен Регионалниот центар за застапување и не ги изразува ставовите на ЕУ.

Прочитај повеќе

Заокружен циклусот на обуки за јакнење на капацитети за Архуска Конвенција

Со четвртата обука насловена како „Примена на електронските алатки во примената на Архуската Конвенција“ се заокружи циклусот активности наменети за јакнење на капацитетите во рамки на проектот Животна средина, демократија и градење на капацитети за Архуска конвенција во регионот Пијанец – Малеш“. Обуката се одржа во хотелот „Тино“ во Охрид во периодот 11-13 ноември и […]

Прочитај повеќе

Млади од Делчево на работилница во Бугарија во рамки на Еразмус плус

Регионалниот центар за застапување – Делчево заедно со уште седум организации од Бугарија, Унгарија, Турција, Романија, Молдавија, Грузија и Србија, од февруари започна со спроведување на проектот „ Младински  дигитални вештини за подобра активност и писменост“ преку Еразмус + програмата на Европската Унија.  Како дел од активностите е организирање на практична обука во  Р. Бугарија […]

Прочитај повеќе

НВО секторот од регионот ги јакнеше своите капацитети за зелената економија

Во рамки на проектот „Регионално поврзување и заедничка примена на концептот за зелена економија“ кој РЦЗ го реализира во периодот од јуни – декември 2020 година се одржа буката наменета за претставници од граѓанскиот сектор од регионот Малеш-Пијанец со цел да се приближат приниципите на зелена економија, зелено претприемништво и зелени работни до нив како […]

Прочитај повеќе

Tрета обука во рамки на проектот „Животна средина, демократија и градење капацитети за Архуска Конвенција во регионот Малеш-Пијанец„

Во Делчево во перидот од 15-17 октомври се одржува работилница во рамки на проектот од областа на животната средина, кој има за цел градење на капацитети за Архуска конвенција во регионот Малеш – Пијанец. Темата на оваа работилница е правото за слободен пристап до информации од јавен карактер како еден од трите столбови на Архуската […]

Прочитај повеќе
ПРЕТСЕДАТЕЛ

Тони Стоименовски

Кратка порака за посетителите на РЦЗ Делчево

Следете не
За нас

РЦЗ Делчево

Регионален центар за застапување Делчево е граѓанска организација чија главна цел е зајакнување на граѓанското општество. Постоиме од 2006 година во кој период реализиравме голем број на проекти и активност во насока за остварување на нашата главна цел.

Брз преглед на архива
Ознаки (Tags)