Месец: м.г

Проектни резултати – Интернет суперхерои

Почитувани, Регионалниот центар за застапување – Делчево во рамки на проектот „Интернет Суперхерои“, кој го имплементирше во соработка со Фондацијата Метаморфозис и Евротинк, а финансиран од Европската Унија, во периодот до 1 ноември 2019 година до 31 март 2020 година спроведе низа активности чија цел беше да се подигне свеста кај граѓаните, со посебен фокус […]

Прочитај повеќе

Повик за учесници за Еразмус + младинска обука во Бугарија

Регионалниот центар за застапување – Делчево заедно со уште седум организации од Бугарија, Унгарија, Турција, Романија, Молдавија, Грузија и Србија, од февруари започна со спроведување на проектот „ Младински  дигитални вештини за подобра активност и писменост“ преку Еразмус + програмата на Европската Унија.  Како дел од активностите е организирање на практична обука во  Р. Бугарија […]

Прочитај повеќе

Во Пехчево се одржа првата работилница за ажурирање на Локалната Стратегија за развој на ЛАГ Малеш – Пијанец

Во рамки на проектот “Подобрување на перцепцијата за ЕУ кај руралните граѓани“, неделава започнаа активностите за ажурирање на Локалните стратегии за развој, кои се подготвени од ЛАГовите во 2015/2016 година.  Првата работилница  за ажурирање на стратегијата на ЛАГ Малеш –Пијанец се одржа изминатиот вторник во Хотелот Гогов во Пехчево на која присуствуваа претставници од Општините, […]

Прочитај повеќе
ПРЕТСЕДАТЕЛ

Тони Стоименовски

Кратка порака за посетителите на РЦЗ Делчево

Следете не
За нас

РЦЗ Делчево

Регионален центар за застапување Делчево е граѓанска организација чија главна цел е зајакнување на граѓанското општество. Постоиме од 2006 година во кој период реализиравме голем број на проекти и активност во насока за остварување на нашата главна цел.

Брз преглед на архива
Ознаки (Tags)