Месец: м.г

Се изработува веб платформата за иновативен пристап во учењето на делчевските средношшколци

Во рамки на проектот „Дигитална писменост за иновативен пристап во учењето“ кој РЦЗ го спроведува од почетокот на годината, во тек е изработка на веб платформата во насока на подобрување на учењето на средношколците од општината. Во соработка со СОУ М.М.Брицо се организираа средби со раководството, професори и ученици при што беа идентификувани онлајн ресурсите кои […]

Прочитај повеќе

РЦЗ ќе гради капацитети за Архуска конвенција во микрорегионот

„Животна средина, демократија и градење на капацитети за Архуска конвенција во регионот Малеш-Пијанец“ е проектот кој почнувајќи од месецов па до крајот на годината ќе го спроведува Регионалниот центар за застапување од Делчево. Се работи за проект чија цел е јакнење на капацитетите на граѓанските организации и заинтересираните страни од источниот регион за процесите на […]

Прочитај повеќе
ПРЕТСЕДАТЕЛ

Тони Стоименовски

Кратка порака за посетителите на РЦЗ Делчево

Следете не
За нас

РЦЗ Делчево

Регионален центар за застапување Делчево е граѓанска организација чија главна цел е зајакнување на граѓанското општество. Постоиме од 2006 година во кој период реализиравме голем број на проекти и активност во насока за остварување на нашата главна цел.

Брз преглед на архива
Ознаки (Tags)