Месец: м.г

Прва работилница од проектот „Малеш-Пијанец, вашата идна дестинација“

Во Делчево се одржа прв настан од проектот „Малеш-Пијанец, вашата идна дестинација“. Проектот како што информираше координаторот Тони Стоименовски е наменет за промоција на туризмот во регионот Пијанец-Малеш, истиот е финансиран е од We Efect и ќе се спроведува во наредните 5 месеци.  -Локалната група Малеш-Пијанец која што е составена од граѓанските организации, општините од […]

Прочитај повеќе

Во Делчево ќе се развива концептот за зелена економија

Регионалниот центар за застапување започнува со реализација на проектот „Регионално поврзување и заедничка примена на концептот за зелена економија“ чија цел ќе биде јакнење на улогата на граѓанските организации и јакнење на капацитетите на бизнис секторот од микрорегионот за важноста на имплементацијатана концептот зелена економија и зелено претприемништво во нивната секојдневна работа. Со проектот кој […]

Прочитај повеќе

Прва обука во рамки на проектот „ Животна средина, демократија и градење капацитети за Архуската конвенција во регионот Пијанец- Малеш“

Во рамки на проектот „ Животна средина, демократија и градење капацитети за Архуската конвенција во регионот Пијанец- Малеш“ изминатиот викенд во Дојран се одржа првата обука наменета за целните групи насловена како „Архуска конвенција и вредностите на Архуската конвенција“. За време на тридневниот настан присутните имаа можност да се запознаат со конвенцијата и нејзините вредности […]

Прочитај повеќе
ПРЕТСЕДАТЕЛ

Тони Стоименовски

Кратка порака за посетителите на РЦЗ Делчево

Следете не
За нас

РЦЗ Делчево

Регионален центар за застапување Делчево е граѓанска организација чија главна цел е зајакнување на граѓанското општество. Постоиме од 2006 година во кој период реализиравме голем број на проекти и активност во насока за остварување на нашата главна цел.

Брз преглед на архива
Ознаки (Tags)