Месец: м.г

Промовирана новата алатка за дигитална писменост DIGILIT

Во рамки на проектот „Дигитална писменост за иновативен пристап во учењето“ кој РЦЗ го спроведува од почетокот на годината, изработена е веб платформата во насока на подобрување на учењето на средношколците од општината. Во соработка со СОУ М.М.Брицо се организираа средби со раководството, професори и ученици при што беа идентификувани онлајн ресурсите кои средношколците најчесто ги […]

Прочитај повеќе

Поделени пакети со прехрамбени артикли на социјално-ранливи семејства од село Град, Делчево

Денеска од име на здружението Регионален центар за застапување од Делчево беа поделени неколку пакети за социјално ранливи семејства од село Град, Општина Делчево. Доделувањето на пакетите во кои што се застапени прехрамбени артикли од подолготраен карактер беше направено со доставување на самите пакети до местата на живеење на овие наши сограѓани, со запазување на […]

Прочитај повеќе

100 прехранбени пакети за социјално загрозени семејства од Делчево

Здружението Регионален центар за застапување Делчево во соработка со Банка за храна и Општина Делчево обезбеди 100 социјални пакети. Прехрамбените пакети со трајна храна беа поделени на најранливите категории граѓани. Донатори на пакетите се Британска Амбасада и Француска Амбасада и Витаминка Прилеп. Ова е почеток на соработката, а во наредниот период следува дополнителна поддршка за […]

Прочитај повеќе
ПРЕТСЕДАТЕЛ

Тони Стоименовски

Кратка порака за посетителите на РЦЗ Делчево

Следете не
За нас

РЦЗ Делчево

Регионален центар за застапување Делчево е граѓанска организација чија главна цел е зајакнување на граѓанското општество. Постоиме од 2006 година во кој период реализиравме голем број на проекти и активност во насока за остварување на нашата главна цел.

Брз преглед на архива
Ознаки (Tags)