Ден: д.м.г

НВО секторот од регионот ги јакнеше своите капацитети за зелената економија

Во рамки на проектот „Регионално поврзување и заедничка примена на концептот за зелена економија“ кој РЦЗ го реализира во периодот од јуни – декември 2020 година се одржа буката наменета за претставници од граѓанскиот сектор од регионот Малеш-Пијанец со цел да се приближат приниципите на зелена економија, зелено претприемништво и зелени работни до нив како […]

Прочитај повеќе

Tрета обука во рамки на проектот „Животна средина, демократија и градење капацитети за Архуска Конвенција во регионот Малеш-Пијанец„

Во Делчево во перидот од 15-17 октомври се одржува работилница во рамки на проектот од областа на животната средина, кој има за цел градење на капацитети за Архуска конвенција во регионот Малеш – Пијанец. Темата на оваа работилница е правото за слободен пристап до информации од јавен карактер како еден од трите столбови на Архуската […]

Прочитај повеќе
ПРЕТСЕДАТЕЛ

Тони Стоименовски

Кратка порака за посетителите на РЦЗ Делчево

Следете не
За нас

РЦЗ Делчево

Регионален центар за застапување Делчево е граѓанска организација чија главна цел е зајакнување на граѓанското општество. Постоиме од 2006 година во кој период реализиравме голем број на проекти и активност во насока за остварување на нашата главна цел.

Брз преглед на архива
Ознаки (Tags)