Ден: д.м.г

Се изработува зелен акциски план за Фротирка – Делчево

Согласно проектната апликација „Регионално поврзување и заедничка примена на концептот за зелена економија“ чија цел е јакнење на улогата на граѓанските организации и јакнење на капацитетите на бизнис секторот од микрорегионот за важноста на имплементацијата на концептот зелена економија и зелено претприемништво во нивната секојдневна работа, предвидена њ изработка на зелен акциски план за една […]

Прочитај повеќе

Промотивно видео за зелена економија

Видеото е изработено во рамки на проектот „Регионално поврзување и заедничка примена на концептот за зелена економија“ кој го спроведува Регионалниот центар за застапување – Делчево, финансирано преку ЕУ . Промотивното видео е наменето за граѓаните од регионот со посебен фокус на компаниите и помладите генерации за кои е тренд отворањето на зелени работни места. […]

Прочитај повеќе

Промотивно видео „Архуска Конвенција и нејзините вредности“

Ова видео е подготвено во рамки на проектот „Животна средина, демократија и градење капацитети за Архуска Конвеницја во микрорегионот Малеш Пијанец“ со финансиска помош од Европската Унија. За неговата содржина е целосно одговорен Регионалниот центар за застапување и не ги изразува ставовите на ЕУ.

Прочитај повеќе

Заокружен циклусот на обуки за јакнење на капацитети за Архуска Конвенција

Со четвртата обука насловена како „Примена на електронските алатки во примената на Архуската Конвенција“ се заокружи циклусот активности наменети за јакнење на капацитетите во рамки на проектот Животна средина, демократија и градење на капацитети за Архуска конвенција во регионот Пијанец – Малеш“. Обуката се одржа во хотелот „Тино“ во Охрид во периодот 11-13 ноември и […]

Прочитај повеќе
ПРЕТСЕДАТЕЛ

Тони Стоименовски

Кратка порака за посетителите на РЦЗ Делчево

Следете не
За нас

РЦЗ Делчево

Регионален центар за застапување Делчево е граѓанска организација чија главна цел е зајакнување на граѓанското општество. Постоиме од 2006 година во кој период реализиравме голем број на проекти и активност во насока за остварување на нашата главна цел.

Брз преглед на архива
Ознаки (Tags)