Година: Г

Трета работилница во рамки на Еразмус проектот Мапа на еколошки практики

Во рамки на проектот „Еко мапа на еколошки практики во младинската работа во руралните подрачја и урбаните средини “ во периодот од 24 -26 Јуни во Пирдоп, Бугарија се одржа третата работилница планирана за овој период од имплементацијата на проектот. Работилницата на која учествуваат претставници од околните бугарски општини, бизнис секторот, стручни училишта, младински работници […]

Прочитај повеќе

Одржана обука на тема „Можности и начини за справување со ОЕЕО и негово влијание врз животната средина“

„Можности и начини за справување со ОЕЕО и негово влијание врз животната средина“ беше темата на дводневната обука на која претставници од граѓански организации од регионот Малеш – Пијанец беа дел изминатиот викенд. Обуката се одвиваше во периодот 10-12 Јуни во Хотелот Истатов во Дојран и беше наменета за членови на ГО кои работат на […]

Прочитај повеќе

Мапирање на основните зелени вештини во младинската работа – Втора работилница во рамки на проектот ЕкоМапа

Изминатиот викенд во областа Сетубал, во Лисабон, Португалија се одржа втората работилница во рамки на проектот Еко Мапа на еколошки практики во младинската работа во руралните и урбаните средини. Оваа работилница имаше за цел да ги мапира основните зелени вештии кои им се потребни на младинските работници откако претходно, на првата работилница во февруари во […]

Прочитај повеќе

Втор транснационален состанок во рамки на Еразмус проектот ЕкоПатоказ

Вториот транснационален проектен состанок во рамки на проектот „Патоказ на еколоши практики во младинската работа во руралните области и урбаните предградија“ се одржа во Делчево, во периодот 25-27.03.2022 година. Овој состанок имаше за цел да обезбеди правилно извршување на активностите од проектот, анализа на постигнатите резултати од првата работилница која во февруари се одржа во […]

Прочитај повеќе

ЈАВЕН ПОВИК за ангажирање млади лица  во рамки на Проектот „Одржливо управување со електронски отпад – сервис за поправка и правилно одлагање на ОЕЕО во микро регионот Пијанец-Малеш

Глобален еколошки фонд   Програма за мали грантови – ГЕФ ПМГ Република Северна Македонија —–   Локални акции за глобално влијание   —– ЈАВЕН ПОВИК за ангажирање млади лица  во рамки на Проектот „Одржливо управување со електорнски отпад – сервис за поправка и правилно одлагање на ОЕЕО во микро регионот Пијанец-Малеш Вторник 29.03.2022, Делчево Регионалниот центар за застапување […]

Прочитај повеќе

Патоказ на еко практики во младинската работа

Како може еко практиките да станат алатка за вклучување и пристап до изолирани групи млади луѓе и како тие практики да се прилагодат и да бидат алатка за непречена транзиција кон зелена одржливост на организациите во руралните и урбаните области? Ова се двете прашања на кои младинските работници од Делчево даваа свои одговори во рамки […]

Прочитај повеќе

Проект: „Одржливо управување со електронски отпад – сервис за поправка и правилно одлагање на ОЕЕО во микро регионот Пијанец-Малеш“

Во периодот од Февруари 2022 до Август 2023 година во Делчево ќе се спроведува Проектот „Одржливо управување со електронски отпад – сервис за поправка и правилно одлагање на ОЕЕО во микро регионот Пијанец-Малеш“. Проектот ќе биде реализиран од страна на Здружението “Регионален центар за застапување“ од Делчево, во соработка со Општина Делчево, Здружение „Амброзија“ Пехчево […]

Прочитај повеќе
ПРЕТСЕДАТЕЛ

Тони Стоименовски

Кратка порака за посетителите на РЦЗ Делчево

Следете не
За нас

РЦЗ Делчево

Регионален центар за застапување Делчево е граѓанска организација чија главна цел е зајакнување на граѓанското општество. Постоиме од 2006 година во кој период реализиравме голем број на проекти и активност во насока за остварување на нашата главна цел.

Брз преглед на архива
Ознаки (Tags)