Веб Админ

РАЗВОЈ НА ЛОКАЛНИ МЛАДИНСКИ ПОЛИТИКИ И ЛОКАЛНО МЛАДИНСКО УЧЕСТВО ВО 12 ОПШТИНИ ВО Р. МАКЕДОНИЈА

Младински образовен форум, во соработка со Центар за меѓукултурен дијалог – Куманово, заедно со НВО Регионален Центар за Застапување – Делчево, во рамките на проектот „Развој на локални младински политики и локално младинско учество во 12 општини“финансиран од Европска Унија (Регионална ИПА програма), започнуваат иницијатива за воспоставување на локален младински совет и изготвување на стратегија на […]

Прочитај повеќе

Регионална конференција на Erasmus+ на Западен Балкан

На конференцијата која беше одржана во Атина на 17 – 18 јануари,  се состанаа 250  учесника од  високото образование , училиштата и млади учесници,со цел  да се запознаат со најновите можности за соработка во програмата  Еразмус +. Оваа програма  вклучува градење на капацитетите,  проекти, мобилност на повисоко ниво на образование , електронски збратимување на училишта во основното и средното образование и поддршка на младински активности. […]

Прочитај повеќе

ИНФО ДЕН НА ПРОГРАМАТА „МЛАДИ ВО АКЦИЈА“

Регионалниот центар за застаување/РЦЗ продулжува со презентациите на програмата „Млади во Акција“ Oвој пат промоција на Програмата „Млади во Акција’се одржа во СОУ „Ацо Русковски„- дисперзирани паралелки во Општина Пехчево. На наше огромно задоволство заинтересираноста на средносколците од трета и четврта година за оваа програма беше огромна. Тоа беше убава можност младите од Општина Пехчево […]

Прочитај повеќе

Со наша креативност до чиста околина

Дебатниот Младински Клиб кој веке повеќе години е дел од фукнционирањето на Регионалниот Центар за Застапување – Делчево, во рамки на својата соработка  со МОФ подготвува локална инициатива на тема „Со нашата креативност до чиста околина“, финансирана од страна на USAID-Македонија. Вашите сограѓани иницијатори на овој настан Ве покануваат да земете и вие дел од оваа […]

Прочитај повеќе

Соопштение за одржување на Инфо ден

Регионалниот Центар за Застапување – Делчево како Инфо Точка на Националнатра Агенција на ден 12.09 2012 ( среда) во 14:30 ч. Во СОУ”М.М.Брицо”- Делчево организира втор инфо ден за програмата Млади во Акција. Поканети се сите заинтересирани лица! Поздрав од Тимот на РЦЗ-Делчeво

Прочитај повеќе

РЦЗ Делчево една од осумте инфо точки на програмата „Млади во акција“

Регионалниот центар за застапување – Делчево од месец Август ја доби можноста да биде една од предвидените осум (8) Контакт точки во Република Македонија за програмата Млади во акција. Договорот е потпишан со Националната Агенција за европски образовни програми и мобилност. Во рамките на овој проект во нашиот град ќе бидат рализирани 3 настани за […]

Прочитај повеќе

Инфраструктура

РЦЗ-Делчево располага со сала за состаноци, мебел, опрема за презентација, тренинзи, компјутери, пристап до интернет, фотокопир, печатач, скенер, библиотека, телевизор, видео, дигитален фотоапарат. Салата за состаноци се користи како место за одржување на седниците на Советот на општина Делчево и како место за склучување на граѓански бракови.

Прочитај повеќе
ПРЕТСЕДАТЕЛ

Тони Стоименовски

Кратка порака за посетителите на РЦЗ Делчево

Следете не
За нас

РЦЗ Делчево

Регионален центар за застапување Делчево е граѓанска организација чија главна цел е зајакнување на граѓанското општество. Постоиме од 2006 година во кој период реализиравме голем број на проекти и активност во насока за остварување на нашата главна цел.

Брз преглед на архива
Ознаки (Tags)