Веб Едитор

Пазарот и младите претприемачи – успешни приказни на младите за кои не постојат бариери!

Во периодот од 16 до 18 септември во Дојран се одржа тридневна работилница на тема „Пазарот и младите претприемачи“ која е прва активности во рамки на проектот „Генерација Y-Not, заедно градиме успех“ финансиран од Амбасадата на САД во Скопје. Целта на оваа работилница на која присуствуваа млади, претставнци од НВО, локални институции и млади претприемачи […]

Прочитај повеќе

РЦЗ дел од 6те нови грантисти на Коалицијата на младински организации СЕГА

Коалицијата на младински организации СЕГА, во рамките на проектот „Младинско учество за силен и одржлив развој на заедницата″ поддржан од Европската Унија, додели 6 грантови на граѓански организации од Република Северна Македонија. На 30 август 2022 година се одржа Официјална Церемонија за потпишување на Договори за Грант со граѓански организации. Грантови беа доделени на следните […]

Прочитај повеќе

Работилница: Како да ги имплементираме еколошките практики во нашите средини

„Креирање работна програма за  имплементација на еколошки практики во младинската  работа во рурална средина и урбаните предградија“ беше темата на 4тата работилница во рамки на проектот ЕкоМапа кој изминатиот викенд се одржуваше во Струга. Работилницата е дел од Еразмус проект насочен кон утврдување и имплементација на еколошки практики и вештини во младинската работа во руралните средини и  […]

Прочитај повеќе

Генерација Y – NOT заедно градиме успех

После успешната соработка од минатата година, Амбасадата на САД во Скопје ја продолжува поддршката на проектите наменети за млади од регионот. Во текот на годината РЦЗ ќе го спроведува проектот „Генерација Y – NOT заедно градиме успех“ кој ќе има за цел да ја отстрани постоечката бариера на граници и да се промени пристапот и […]

Прочитај повеќе

Трета работилница во рамки на Еразмус проектот Мапа на еколошки практики

Во рамки на проектот „Еко мапа на еколошки практики во младинската работа во руралните подрачја и урбаните средини “ во периодот од 24 -26 Јуни во Пирдоп, Бугарија се одржа третата работилница планирана за овој период од имплементацијата на проектот. Работилницата на која учествуваат претставници од околните бугарски општини, бизнис секторот, стручни училишта, младински работници […]

Прочитај повеќе

Одржана обука на тема „Можности и начини за справување со ОЕЕО и негово влијание врз животната средина“

„Можности и начини за справување со ОЕЕО и негово влијание врз животната средина“ беше темата на дводневната обука на која претставници од граѓански организации од регионот Малеш – Пијанец беа дел изминатиот викенд. Обуката се одвиваше во периодот 10-12 Јуни во Хотелот Истатов во Дојран и беше наменета за членови на ГО кои работат на […]

Прочитај повеќе

Мапирање на основните зелени вештини во младинската работа – Втора работилница во рамки на проектот ЕкоМапа

Изминатиот викенд во областа Сетубал, во Лисабон, Португалија се одржа втората работилница во рамки на проектот Еко Мапа на еколошки практики во младинската работа во руралните и урбаните средини. Оваа работилница имаше за цел да ги мапира основните зелени вештии кои им се потребни на младинските работници откако претходно, на првата работилница во февруари во […]

Прочитај повеќе

Втор транснационален состанок во рамки на Еразмус проектот ЕкоПатоказ

Вториот транснационален проектен состанок во рамки на проектот „Патоказ на еколоши практики во младинската работа во руралните области и урбаните предградија“ се одржа во Делчево, во периодот 25-27.03.2022 година. Овој состанок имаше за цел да обезбеди правилно извршување на активностите од проектот, анализа на постигнатите резултати од првата работилница која во февруари се одржа во […]

Прочитај повеќе

ЈАВЕН ПОВИК за ангажирање млади лица  во рамки на Проектот „Одржливо управување со електронски отпад – сервис за поправка и правилно одлагање на ОЕЕО во микро регионот Пијанец-Малеш

Глобален еколошки фонд   Програма за мали грантови – ГЕФ ПМГ Република Северна Македонија —–   Локални акции за глобално влијание   —– ЈАВЕН ПОВИК за ангажирање млади лица  во рамки на Проектот „Одржливо управување со електорнски отпад – сервис за поправка и правилно одлагање на ОЕЕО во микро регионот Пијанец-Малеш Вторник 29.03.2022, Делчево Регионалниот центар за застапување […]

Прочитај повеќе

Патоказ на еко практики во младинската работа

Како може еко практиките да станат алатка за вклучување и пристап до изолирани групи млади луѓе и како тие практики да се прилагодат и да бидат алатка за непречена транзиција кон зелена одржливост на организациите во руралните и урбаните области? Ова се двете прашања на кои младинските работници од Делчево даваа свои одговори во рамки […]

Прочитај повеќе
ПРЕТСЕДАТЕЛ

Тони Стоименовски

Кратка порака за посетителите на РЦЗ Делчево

Следете не
За нас

РЦЗ Делчево

Регионален центар за застапување Делчево е граѓанска организација чија главна цел е зајакнување на граѓанското општество. Постоиме од 2006 година во кој период реализиравме голем број на проекти и активност во насока за остварување на нашата главна цел.

Брз преглед на архива
Ознаки (Tags)