Активности

Еразмус + Обука за млади работници: Зелени вештини за еколошка младинска работа

Регионалниот центар за застапување Делчево заедно со уште 15 земји е партнер на проектот „Зелени вештини за еколошка младинска работа – курс за обука за млади работници “. За таа цел во периодот од 1ви до 5ти ноември 2021 година во Софија, Бугарија ќе се одржи обука за зелени вештини на младински работници. Ги повикуваме […]

Прочитај повеќе

Намалување на негативните ефекти од Ковид 19 врз младите – членови на РЦЗ дел од проект на Еразмус + со млади од Европа

Членови на РЦЗ заедно со млади од Бугарија, Шпанија, Италија, Србија изминатите 10 дена беа дел од проектот Јакнење на младите за време на кризата кој е дел од Еразмус + програмата на Европската Унија. Во фокусот на овој проект е надминувањето на негативните последици од воведените рестриктивни мерки за време на Ковид 19. Тие […]

Прочитај повеќе

Членови на РЦЗ развиваат нови дигитални вештини за работа со млади преку Еразмус

Двајца претставници на РЦЗ во моментот се дел од обука во рамки на проекотот „Нови дигитални вештини за работа со млади“ која се одржува од 18-24 Јули во Софија, Р. Бугарија заедно со млади од Унгарија, Шпанија, Турција,Италија, Австрија, Данска, Естонија, Полска, Украина, Латвиа, Литванија, Романија, Грузија и Португалија. Во текот на неколкудневната обука тие […]

Прочитај повеќе

Прв координативен состанок за формирање на Младински Хаб

РЦЗ на 19 Март го одржа првиот координативен состанок за утврдување на приоритетите и насоките за начинот на функционирање на работа на првиот Младински Хаб во Делчево. На состанокот присуствуваа претставници од повеќе локални институции чие вклучување во овој проект ни е повеќе од потребно. Меѓу присутните имаше претставници од двете основни и средното училиште, […]

Прочитај повеќе

Делчево годинава ќе го добие првиот младински Хаб за социјално претприемништво

„Бизнис развој на  млади преку социјално претприемништво“  (Business youth development through social entrepreneurship) е едногодишен проект кој РЦЗ го започна на крајот од 2020 година во Делчево. Целта на проектот е да се подигне јавната и институционална свест за социјалното претприемништво, да се стимулира развојот на нови социјални производи, услуги, технологии и можности во источниот […]

Прочитај повеќе

TВ дебата – Архуската конвенција и нејзината примена во регионот и на локално ниво

Во рамки на проектот „Животна средина, демократија и градење на капацитети за Архуска конвенција во регионот Пијанец – Малеш“, во соработка со регионалната ТВ Стар од Штип се одржа тв дебата за Архуската конвенција и нејзината примена во регионот и на локално ниво. На дебатата учество зедоа Борис Шарковски правник и Столе Ѓеоргиев инженер за […]

Прочитај повеќе

Се изработува зелен акциски план за Фротирка – Делчево

Согласно проектната апликација „Регионално поврзување и заедничка примена на концептот за зелена економија“ чија цел е јакнење на улогата на граѓанските организации и јакнење на капацитетите на бизнис секторот од микрорегионот за важноста на имплементацијата на концептот зелена економија и зелено претприемништво во нивната секојдневна работа, предвидена њ изработка на зелен акциски план за една […]

Прочитај повеќе

Промотивно видео за зелена економија

Видеото е изработено во рамки на проектот „Регионално поврзување и заедничка примена на концептот за зелена економија“ кој го спроведува Регионалниот центар за застапување – Делчево, финансирано преку ЕУ . Промотивното видео е наменето за граѓаните од регионот со посебен фокус на компаниите и помладите генерации за кои е тренд отворањето на зелени работни места. […]

Прочитај повеќе

Промотивно видео „Архуска Конвенција и нејзините вредности“

Ова видео е подготвено во рамки на проектот „Животна средина, демократија и градење капацитети за Архуска Конвеницја во микрорегионот Малеш Пијанец“ со финансиска помош од Европската Унија. За неговата содржина е целосно одговорен Регионалниот центар за застапување и не ги изразува ставовите на ЕУ.

Прочитај повеќе

Заокружен циклусот на обуки за јакнење на капацитети за Архуска Конвенција

Со четвртата обука насловена како „Примена на електронските алатки во примената на Архуската Конвенција“ се заокружи циклусот активности наменети за јакнење на капацитетите во рамки на проектот Животна средина, демократија и градење на капацитети за Архуска конвенција во регионот Пијанец – Малеш“. Обуката се одржа во хотелот „Тино“ во Охрид во периодот 11-13 ноември и […]

Прочитај повеќе
ПРЕТСЕДАТЕЛ

Тони Стоименовски

Кратка порака за посетителите на РЦЗ Делчево

Следете не
За нас

РЦЗ Делчево

Регионален центар за застапување Делчево е граѓанска организација чија главна цел е зајакнување на граѓанското општество. Постоиме од 2006 година во кој период реализиравме голем број на проекти и активност во насока за остварување на нашата главна цел.

Брз преглед на архива
Ознаки (Tags)