Активности

Регрутација на нови дебатери за генерација 2014 – 2015

Една од главните активности на Младинскиот образовен форум е Дебатната програма која нуди едногодишни обуки за дебата и аргументирано изразување. Обуката се спроведува во дебатни клубови низ 16 града низ државата и е наменета за средношколци од кои се заинтересирани за подобрување на своите способности за критичко мислење и аргументирано искажувањена ставови. Покрај официјалниот дел […]

Прочитај повеќе

Повик за членови на иницијативни одбори за локални младински совети

Младински образовен форум, во соработка со Центар за меѓукултурен дијалог, во рамките на проектот „Развој на локални младински политики и локално младинско учество во 12 општини“ финансиран од Европска Унија (ИПА програма – Civil Society Facility), распишува повик за членови на иницијативни одбори во 12 општини во Република Македонија, кои ќе бидат дел од иницијативите […]

Прочитај повеќе

Спроведена локалната акција “Искажи го својот проблем и заедно да го решиме”

На јавниот настан  „Искажи го својот проблем и заедно да го решиме“ во организација на Младински образовен форум  на 14 јуни 2014 во 12 часот, во Градскиот парк на општина Делчево беше спрведена локална акција накојaпреку креативен настан малдите во општината ги искажаа своите пробелми, потреби и дадоа свои идеи со цел за подобрување на […]

Прочитај повеќе

Одржана втората работилница на целните групи во Благоевград, Република Бугарија

Втората средба на целните групи се одржа на 16 и 17 јуни во Младинскиот дом во Благоевград, Република Бугарија. Средбата беше наменета за целните групи во проектот „ Ефективен тим како фактор за развој на локалната демократија и социјална кохезија помеѓу Република Македонија и Република Бугарија”. На средбата присуствуваа околу 50 учесника ( 25 учесника од […]

Прочитај повеќе

Втора работна средба за заинтересираните страни во Благоевград, Република Бугарија

Датум: 16-17 јуни 2014Локација: Благоевград Предмет: Покана до бизнис секторот и граѓански организации  за присуство на настан: Втора работна средба за заинтересираните страни во Благоевград, Република Бугарија Почитувани, Здружението Регионалн центар за Застапување од  Делчево ве поканува на јавен настан  за втората дводневна средба наменета за целните групи во проектот „ Ефективен тим како фактор за развој […]

Прочитај повеќе

Локален настан “Искажи го својот проблем и заедно да го решиме”

Ни претставува особена чест да ве поканиме на јавниот настан „Искажи го својот проблем и заедно да го решиме” кој ќе се одржи на 14ти јуни во 12 часот, во Градскиот парк на општина Делчево, на кој преку креативна акција младите од општина Делчево ќе ги искажат своите потреби, проблеми и ќе дадат свои идеи за подобрување на […]

Прочитај повеќе

Покана за прва работна средба на работните групи од Делчево и Благоевград

Почитувани,             Во име на Проектот „Ефективен тим како фактор за развој на локалната демократија и социјална кохезија помеѓу Република Македонија и Република Бугарија“Ве покануваме на првата дводневна средба наменета за целните групи во проектот. Целта на средбата е да се соберат релевантни претставници од локалните самоуправи, Советите на општините, граѓански организации и претставници од […]

Прочитај повеќе

РАЗВОЈ НА ЛОКАЛНИ МЛАДИНСКИ ПОЛИТИКИ И ЛОКАЛНО МЛАДИНСКО УЧЕСТВО ВО 12 ОПШТИНИ ВО Р. МАКЕДОНИЈА

Младински образовен форум, во соработка со Центар за меѓукултурен дијалог – Куманово, заедно со НВО Регионален Центар за Застапување – Делчево, во рамките на проектот „Развој на локални младински политики и локално младинско учество во 12 општини“финансиран од Европска Унија (Регионална ИПА програма), започнуваат иницијатива за воспоставување на локален младински совет и изготвување на стратегија на […]

Прочитај повеќе

Регионална конференција на Erasmus+ на Западен Балкан

На конференцијата која беше одржана во Атина на 17 – 18 јануари,  се состанаа 250  учесника од  високото образование , училиштата и млади учесници,со цел  да се запознаат со најновите можности за соработка во програмата  Еразмус +. Оваа програма  вклучува градење на капацитетите,  проекти, мобилност на повисоко ниво на образование , електронски збратимување на училишта во основното и средното образование и поддршка на младински активности. […]

Прочитај повеќе

ИНФО ДЕН НА ПРОГРАМАТА „МЛАДИ ВО АКЦИЈА“

Регионалниот центар за застаување/РЦЗ продулжува со презентациите на програмата „Млади во Акција“ Oвој пат промоција на Програмата „Млади во Акција’се одржа во СОУ „Ацо Русковски„- дисперзирани паралелки во Општина Пехчево. На наше огромно задоволство заинтересираноста на средносколците од трета и четврта година за оваа програма беше огромна. Тоа беше убава можност младите од Општина Пехчево […]

Прочитај повеќе
ПРЕТСЕДАТЕЛ

Тони Стоименовски

Кратка порака за посетителите на РЦЗ Делчево

Следете не
За нас

РЦЗ Делчево

Регионален центар за застапување Делчево е граѓанска организација чија главна цел е зајакнување на граѓанското општество. Постоиме од 2006 година во кој период реализиравме голем број на проекти и активност во насока за остварување на нашата главна цел.

Брз преглед на архива
Ознаки (Tags)