Некатегоризирано

Повик за учесници за Еразмус + младинска обука

Регионалниот центар за застапување – Делчево заедно со уште  5 организации од Бугарија, Италија, Шпанија и Србија, се дел од проектот „Strengthening youth in time of crisis“ во рамки на Еразмус + програмата на Европската Унија. Како дел од активностите е организирање на практична обука во  Р. Бугарија на која ќе имаат можност да учествуваат […]

Прочитај повеќе

List of International days and weeks

May World Tuna Day (A/RES/71/124) 02 May World Press Freedom Day (UNESCO 26 C/Resolution 4.3)03 May World Portuguese Language Day [UNESCO]05 May World Migratory Bird Day08 May Time of Remembrance and Reconciliation for Those Who Lost Their Lives During the Second World War (A/RES/59/26)08 May International Day of Argania (A/RES/75/262)10 May International Day of Families (A/RES/47/237)15 May International Day of […]

Прочитај повеќе

Јавен повик за избор на експерт за одржување обуки

Регионалниот центар за застапување (РЦЗ) ги поканува сите заинтересирани субјекти да учествуваат во постапка за избор на експерт за одржување на две обуки. Предмет на работа се две основни обуки за граѓанските организации и компаните од регионот за значењето и примената на зелената економија во нивното секојдневно работење. Постапката се спроведува во рамките на проектот […]

Прочитај повеќе

Прва обука во рамки на проектот „ Животна средина, демократија и градење капацитети за Архуската конвенција во регионот Пијанец- Малеш“

Во рамки на проектот „ Животна средина, демократија и градење капацитети за Архуската конвенција во регионот Пијанец- Малеш“ изминатиот викенд во Дојран се одржа првата обука наменета за целните групи насловена како „Архуска конвенција и вредностите на Архуската конвенција“. За време на тридневниот настан присутните имаа можност да се запознаат со конвенцијата и нејзините вредности […]

Прочитај повеќе

Финансиски извештај од работењето на РЦЗ за 2019 година

Во прилог линк до финансискиот извештај за работата на РЦЗ за 2017 година. https://documentcloud.adobe.com/link/file/?locale=en-US&uri=urn%3Aaaid%3Asc%3AUS%3A4fae6ae4-e60c-4e13-8a7a-e613e37874a1&filetype=application%2Fpdf&size=369084

Прочитај повеќе

РЦЗ подготвува стратегија за надворешна комуникација на Општина Делчево

Со одредување на стратешките приоритетни области и стратешки цели, денес беше заокружен пратиципативниот пристап во процесот на изработка на стратегијата за надворешна комуникација на општина Делчево. Проектот кој треба да заврши до крајот на годинава го спроведува Регионалниот центар за застапување, а е финансиран од Општина Делчево преку Програмата за годишно финансирање на граѓански здруженија.  […]

Прочитај повеќе
ПРЕТСЕДАТЕЛ

Тони Стоименовски

Кратка порака за посетителите на РЦЗ Делчево

Следете не
За нас

РЦЗ Делчево

Регионален центар за застапување Делчево е граѓанска организација чија главна цел е зајакнување на граѓанското општество. Постоиме од 2006 година во кој период реализиравме голем број на проекти и активност во насока за остварување на нашата главна цел.

Брз преглед на архива
Ознаки (Tags)