РЦЗ

Организации од Косово на средба со НВО секторот во Делчево

Претставници на 11 општини од Косово, здруженија на граѓани и фармери денес во Делчево споделуваа искуства за успешно реализираните проекти со средства кои Европската Унија преку разни фондови ги насочува кон земјите од Западен Балкан.  Откако остварија средба со претставници на Општина Делчево тие се сретнаа и со претставнции од НВО секторот од општината кои […]

Прочитај повеќе

Неделна кампања во Делчево – „Интернет суперхерои“ во заедничка борба против лажните вести

Изминатата недела во Делчево за првпат беше спроведена неделна кампања за подигнување на јавната свест за медиумската писменост и борбата против лажните вести. Во рамки на проектот „Интернет Суперхерои“ кој го имплементира РЦЗ во периодот од 25-29 ноември беа спроведени низа едукативно- информативни активности наменети за граѓаните, но со посебен фокус на основците и средношколците […]

Прочитај повеќе

13 години Регионален центар за застапување !

Точно 16 години откако беше формиран Центарот за поддршка на невладини организации -Делчево и 13 години од своето самостојно формирање и делување, се двата јубилеи кои Регионалниот центар за застапување од Делчево ги прославува овој 26 октомври. РЦЗ е основано во 2006 година со слободно здружување на граѓаните претставници на НВО, бизнис секторот и локалната […]

Прочитај повеќе

РЦЗ подготвува стратегија за надворешна комуникација на Општина Делчево

Со одредување на стратешките приоритетни области и стратешки цели, денес беше заокружен пратиципативниот пристап во процесот на изработка на стратегијата за надворешна комуникација на општина Делчево. Проектот кој треба да заврши до крајот на годинава го спроведува Регионалниот центар за застапување, а е финансиран од Општина Делчево преку Програмата за годишно финансирање на граѓански здруженија.  […]

Прочитај повеќе
ПРЕТСЕДАТЕЛ

Тони Стоименовски

Кратка порака за посетителите на РЦЗ Делчево

Следете не
За нас

РЦЗ Делчево

Регионален центар за застапување Делчево е граѓанска организација чија главна цел е зајакнување на граѓанското општество. Постоиме од 2006 година во кој период реализиравме голем број на проекти и активност во насока за остварување на нашата главна цел.

Брз преглед на архива
Ознаки (Tags)