Проекти

РЦЗ започна со имплементација на нов проект „Запознај ја Брегалница“

„Запознај ја Брегалница“ е новиот проект за кој што РЦЗ Делчево обезбеди финансиска поддршка ф од Швајцарската конфедерација преку програмата за зачувување на природата во Македонија која се имплементира од страна наHelvetas Swiss Intercooperation – Швајцарија и Фармахем ДООЕЛ-Скопје а во партнерство со Општина Делчево. Проектот ќе се спроведува следните седум месеци а планирани се активности со кои […]

Прочитај повеќе

Спроведена обука за Енергетска ефикасност – сончева енергија

Енергетски ефикасно училиште Партнерски проект помеѓу Регионален Центар за Застапување, ООУ “Ванчо Прќе” и општина Делчево На ден 22.06.2015 се одржаеднодневна обука на тема Енергетска ефикасност – сончева енергија,  во рамките на проектот “Енергетски ефикасно училиште”, финансиран од Швајцарската конфедерација преку програмата за зачувување на природата во Македонија која се имплементира од страна наHelvetas Swiss Intercooperation – Швајцарија и Фармахем дооел-Скопје. […]

Прочитај повеќе

ОДРЖАНА ПРВАТА ДВОДНЕВНА СРЕДБА НАМЕНЕТА ЗА ЦЕЛНИТЕ ГРУПИ ВО ПРОЕКТОТ

Во рамките на проектот „Ефективен тим како фактор за развој на локалната демократија и социјална кохезија помеѓу Република Македонија и Република Бугарија“ на 28 и 29 мај во зимскиот рекреативен центар Голак кај Делчево, Регионалниот центар за застапување од  Делчево во соработка со партнерската организација Стопанска комора за Индустрија од Благоевград ја реализираа првата дводневна средба наменета […]

Прочитај повеќе

Младински клуб РЦЗ-Делчево

Младинскиот клуб е инициран и формиран од млади луѓе кои сакаат и имаат потреба да ги истражуваат нивните потреби и идеи. Активно функционира во склоп на Регионалниот центар за застапување Делчево. За разлика од формалното образование, флексибилноста на неформалното, што во последно време  дополнително го наметнува брзиот општествен развој,  го зголемува ,,апетитот,, за усовршување на […]

Прочитај повеќе

Започна реализацијата на проектите од Третиот повик од ИПА Програмата за прекугранична соработка помеѓу Република Бугарија и Република Македонија

Започна имплементацијата на проектите од Третиот повик од ИПА Програмата за прекугранична соработка помеѓу Република Бугарија и Република Македонија CCI NUMBER 2007CB16IPO007.  Проектот ќе се спроведува во соработка помеѓу Генералниот директорат за “Територијална соработка и управување” во рамките на Министерството за Регионален Развој и Јавни Работи на Р. Бугарија, како Управен Орган (УО) за Р.Бугарија – Р.Македонија на ИПА […]

Прочитај повеќе
ПРЕТСЕДАТЕЛ

Тони Стоименовски

Следете не
За нас

РЦЗ Делчево

Брз преглед на архива
Ознаки (Tags)